Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Responsive webdesign

Mi az a responsive webdesign?

A responsive webdesign lényege, hogy a weboldalak “válaszolnak” (respond), vagyis átméreteződnek attól függően, hogy milyen eszközön, mekkora képernyőfelbontáson tekintik meg őket éppen. Függetlenül attól, hogy az adott honlap egy nagy monitoron, egy kis laptopon, egy táblagépen, vagy épp egy okostelefonon van megnyitva, minden esetben az adott kijelzőre optimalizálva van a megjelenése. Miért van erre szükség?

2013-ra jelentősen megváltoztak a internetezési szokások, egyre több ember internetezik mobil eszközökről, egyes országokban ez a szám már az 50%-os határ közelében jár, vagyis nemsokára többen fognak táblagépekről, vagy okostelefonról netezni, mint hagyományos asztali számítógépről, vagy laptopról. Az új mobileszközöknek köszönhetően pedig mára már rengeteg új kijelzőméret jelent meg, amelyeken a hagyományos, fix szélességű régi weboldalak sok esetben sok esetben nehezen olvashatóak, átláthatatlanok és lassúak. A felhasználói élmény az elmúlt években kulcsjelentőségűvé vált. Bizonyított, hogy a látogatók, ha nehezen találják meg azt az információt, amit keresnek, nem elégedettek, akkor gyorsan továbbállnak. Ha az Ön weboldala nincs felkészülve a mobileszközökről érkező látogatók fogadására, akkor ne is remélje, hogy ezekből a látogatókból bevétele fog származni. Érdemes lemondani az online forgalmának közel feléről? A válasz nyilvánvalóan: NEM

Hogyan működik a responsive webdesign?

Responsive webdesign esetén egyetlen weboldalra van csak szükségünk (tehát nincs külön mobiloldal pl.) amelynek egyes elemei a megjelenítő eszköz szélességétől függően átméreteződnek, átrendeződnek, vagy épp eltűnnek. Próbálja ki a gyakorlatban a dolgot és kezdje el fokozatosan átméretezni a böngésző ablakának szélességét. Láthatja, hogy az oldal egyes részei: a logó, a menü, az oldalsáv torzulás nélkül igazodik az ablak szélességének csökkenésével, majd átrendeződnek egyes töréspontoknál. A responsive oldalak érzékelik, hogy mekkora a szélessége a kijelzőnek (vagy ebben az esetben a böngészőnek) és ehhez igazodnak a főbb töréspontok alapján. Ilyen töréspontok például a fekvő tablet, álló tablet, fekvő okostelefon és álló okostelefon.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő