Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Miért fontos rendszeresen lefuttatni a Drupal biztonsági frissítéseket?

Egy Drupal weboldal karbantartása nem csak abból áll, hogy frissítjük a tartalmakat rajta, vagy küldünk egy hírlevelet. Bár elmondható, hogy a Drupal az egyik, ha nem épp a legbiztonságosabb open source (nyílt forráskódú) CMS, ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyes régebbi verzió számon futó honlapok is biztonságosak.

A Drupal azért számít biztonságosnak, mivel nem csak a Drupalt fejlesztő közösség, hanem a Drupal belső biztonsági csapata is folyamatosan figyeli és keresi a réseket és gyengeségeket mind a Drupal alapját adó core, mind a kiegészítő modulok esetében egyaránt. Amint bármilyen biztonsági rést találnak, a Drupal Security Team azonnal megkezdi a rés befoltozását, ennek végeztével pedig kijön a hivatalos biztonsági frissítés, illetve értesítés olvasható kritikus biztonsági rések esetén.
 

Drupal 7 honlapok esetében az időzített (cron) feladatok futtatásákor a rendszer érzékeli, hogy új biztonsági frissítést készült a core-hoz, vagy valamelyik kiegészítő modulhoz és erről üzenetben is figyelmezteti az adminisztrátorokat.
 

Sajnos azonban nem csak a biztonsági csapat keresik a réseket, hanem hackerek is, akik próbálják megtalálni az ismert Drupal weboldalakon a réseket. Így ha nincs folyamatosan frissítve és karbantartva egy weboldal, akkor sérülékenyebbé válik az esetleges támadásokkal szemben.
 

Tipikusan ez a kisebb honlapokon nem jelent valós veszélyforrást, mivel egy hacker számára nem jelent jelentős anyagi hasznot egy kisméretű weboldal feltörése. Azonban kisstílű spamelők és blackhat SEO támadók megpróbálhatják feltörni és manipulálni az oldalunkat, hogy hasznot húzzanak. Minél jobban szem előtt van egy honlap (értsd: minél előrébb szerepel a találati listákon, minél több helyen érhetőek el az oldalra mutató linkek, hirdetések) annál nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen ártó szándékű támadás éri, főleg ha nincs egy oldal rendszeresen karbantartva.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő