Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

2014 webdesign trendek

Trendek jönnek és mennek. Nem, nem csak a divat világában, hanem a honlapok világában is. Egyes trendek népszerűvé vállnak és állandósulnak, míg mások eltűnnek és jönnek helyettük újak. Akárhogy is, a honlapkészítés és online marketing világában muszáj folyamatosan képben lennünk, ezért most sorra vesszük, hogy mik lesz a 2014-es év webdesign trendjei.


Responsive Design

Nem teljesen újkeletű dolog a responsive webdesing, de nagyon úgy tűnik, hogy egyre nagyobb teret nyer és még jó ideig velünk fog maradni. Ha egy honlap responsive, akkor a megjelenése alkalmazkodik a megjelenítő eszköz kijelzőjének méretéhez. Ez a rugalmasság javítja a honlap használhatóságát számítógépeken, tabletekenés okostelefonokon egyaránt, így javítva a felhasználói élményt.

Mi magunk is hívei vagyunk a responsive designnak, így ez az oldal is responsive. Nyugodtan méretezze át képernyőjét, hogy tesztelje a hatást. Előnye, hogy nem csak Google szereti a responsive webdesignt, hanem honlapkészítési és marketing szempontból is hasznos, hogy csak egy oldalt kell készíteni (nincs szükség külön mobiloldalakra), így mindenkinek egyszerűbb az élete.
 

Retina támogatás

2010-ben az Apple bejelentette, hogy az iPhone 4 retina kijelzővel fog érkezni. Persze akkor még szinte senkinek nem volt fogalma, hogy ez mit is jelent. Azóta sokan megismerkedtek a Retina kijelzők szépségeivel, amely által minden képi elem jóval élesebbé és szebbé vált. A Retina kijelzőkön ugyanis kétszerannyi képpont van, mint a hagyományos kijelzőkön. Ez webdesign szempontból azt jelenti, hogy kétszer annyi részletet tudunk megjeleníteni. Mindez pedig azért fontos, mert egy honlap szépsége a részletek kidolgozottságában rejlik.
 

Nagyméretű fénykép hátterek

Bizonyára Ön is járt már olyan honlapon, ahol elképesztően szép, nagyméretű fényképeket használtak háttérként. Nos, egyre több ilyen megoldással lehet találkozni a weben köszönhetően annak, hogy a jóminőségű fényképek segítségével igazán könnyű visszaadni, hogy miről is szól az adott vállalkozás. Mivel amúgy is csak pár másodpercünk van, hogy meggyőzzünk egy látogatót, hogy érdemes tovább böngésznie a honlapunkon, ez a nagyméretű képpekkel könnyen kivitelezhető, hiszen a a nagy képek gyorsan és hatékonyan közvetítik a marketing üzenetet amelyeket közvetítetni szeretnénk.
 

Végtelen görgetés

Az angolul infinite scrolling névre hallgató technológia lényege, hogy ahogy lefele görgetünk a böngészőnkben úgy további tartalmak jelennek meg, anélkül hogy kattintanunk, vagy lapoznunk kellene. Ilyen módszert használ például a Google képes keresője is.

A technológia előnye, hogy ha sok (főként képes) tartalmunk van, akkor a látogatóink úgy tekinthetik meg az összes tartalmat, hogy nem kell közben kattintaniuk, ezáltal javul a felhasználói élmény. Valamint a görgetéskor, mindig annyi tartalom töltődik be, amely éppen látszódik a képernyőn, így gyorsabb lesz a honlapunk betöltődési ideje is, ami nem hátrány.
 

Parallax honlap

Az un. parallax scrolling technológia lényege, hogy a háttérben levő képi elemek lassabban mozognak görgetés hatására, mint az előtérben levő képi elemek, ezáltal 3D hatás érzet érhető el. Trükkös módszer, amelynek a használata interaktívvá és egyedivé teheti a honlapunkat. Marketing szempontból az előnye, hogy az „egyoldalas, görgetős” honlapunkkal egy „történetet mesélhetünk el”. Ahogy lejebb görgetünk úgy egyre több információt tudunk megjeleníteni a hirdetett termékről, vagy szolgáltatásról. Ez egy igazán erőteljes élményt nyújt, amely rendkívüli módon fel tudja kelteni az érdeklődést és szinte életre kelti a termékünket, szolgáltatásunkat. Ha nem találkozott még parallax weboldallal, akkor itt megtekinheti az awwwards.com által legjobbnak válaszott parallax weboldalakat 2013-ból!
 

Tipográfia

Egyre több designer választ szélesebb körből betűtípusokat, hogy ezzel is segítsék a könnyebb navigációt a honlapon belül. Ha jól elkülönülnek a szöveges fejléc kiemelések, akkor rendezetebbnek és ezáltal szebbnek tűnik egy honlap. Ezzel nem mondtam újdonságot, mindig is így volt és mindig is így lesz. Azonban napjainkban egyre több betűtípusból válogathatunk. Nemrég mi is sorra vettünk kedvenc magyar Google font betűinket. A tipográfia magában foglalja a betűtípusok, betűméretek, stílusok kiválasztását, ezeken keresztül pedig akár egy brand könnyű felismerhetősége is megvalósítható.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő